Schaap

Een regelmatige algemene gezondheidsscreening vormt de basis van het gezondheidsplan voor uw schaap. Dit kan bestaan uit een regelmatig algemeen klinisch onderzoek, vaccinatie en ontwormen, een algemeen bloedonderzoek, het kappen van de klauwtjes en/of het opstellen van een voedingsadvies.

 

Bij schapen leggen we de nadruk op preventie van ziekten. Hierdoor verschuiven we de curatieve zorg naar de preventieve gezondheidszorg en gaan we antibioticaresistentie tegen. Uiteraard kunt u ons altijd bellen voor de 1e lijn behandelingen en komen we bij u aan huis. Indien nodig hebben we de faciliteiten uw schaap verder te behandelen op de praktijk met een modern uitgeruste onderzoeksruimte en hospitalisatieruimte.

 

Voortplanting, verlossingen en de eerste zorg voor lammeren zijn belangrijke aspecten bij schapen. Onze dierenartsen hebben de kennis en ervaring in huis om de vruchtbaarheid te begeleiden en om eerste hulp bij moeilijke verlossingen te bieden. Samen met de eerste zorgen voor de lammetjes is een goede start verzekerd.

Bel ons gerust om een afspraak in te plannen.

 

Onze diensten