Professionele varkens

De professionele varkenshouderij komt met heel wat wetten en verplichtingen. Wij kunnen u binnen deze sector de nodige zorg bieden voor zowel uw bedrijf als voor het individuele dier.

Binnen ons team van dierenartsen hebben wij ervaring opgebouwd in het begeleiden van professionele varkenshouders. We zetten hierbij voornamelijk in op ziektepreventie zoals het opstellen van de correcte vaccinatieschema’s en ontwormprotocollen. Wij geven management advies en doen aan diagnostiek zodat we de juiste behandeling kunnen instellen. Hierdoor verschuiven we de curatieve zorg naar de preventieve gezondheidszorg en gaan we antibioticaresistentie tegen. We werken nauw samen met Dialab, een diagnostisch laboratorium.

Voortplanting is een belangrijke tak binnen de varkenssector. Door elke 2 weken te scannen zetten wij optimaal in op drachtdiagnose. Ook adviseren wij u bij de opfok van uw biggen en de aanpak van eventuele probleembiggen. Onze verdere diensten bestaan uit advies op het gebied van voeding, huisvesting en de optimalisatie van bedrijfsesultaten. Ook voor castratie en klauwverzorging kunt u bij ons terecht.

 

Bel ons gerust voor een afspraak en het bespreken van de mogelijkheden