Vruchtbaarheid

Wij werken samen met u aan het optimaliseren van de vruchtbaarheid in uw bedrijf, zowel voor melkvee als voor vleesvee. Om dat te bereiken, bezoeken wij uw bedrijf op regelmatige basis. Het is onze ervaring dat het routinematig opvolgen van de vruchtbaarheid leidt tot betere resultaten.

Tijdens onze bezoeken controleren wij systematisch alle dieren die 35 dagen geleden geïnsemineerd zijn op dracht. We onderzoeken ook de dieren die 50 dagen na de kalving nog niet tochtig gezien zijn, dieren met een abnormale uitvloei en alle dieren die om andere vruchtbaarheidsredenen opvallen.

Het vroeg identificeren van niet-drachtige koeien is van belang om het aantal verliesdagen te beperken. We controleren de baarmoeder en de eierstokken op eventuele afwijkingen en stellen zo nodig een passende behandeling in. Op basis van de cycliciteit van de koe adviseren wij over het meest geschikte moment van insemineren.

Wij helpen u graag met onze actuele kennis en ruime ervaring om problemen te detecteren en samen met u op te lossen. Als u dat wenst, kunnen wij ook uw data met betrekking tot de vruchtbaarheid bijhouden en systematisch analyseren.

Bel ons gerust om een afspraak in te plannen.