Uiergezondheid

Acute uierontsteking is een spoedgeval. Hoe eerder u erbij bent, hoe groter de kans op het redden van het kwartier, of soms zelfs de koe. Aarzel niet om ons te bellen bij de eerste alarmsignalen. Wij zorgen voor een optimale behandeling van uw koe.

Wij begeleiden bedrijven op het gebied van de uiergezondheid. Dat doen we door data het analyseren op koe- en bedrijfsniveau, door stalen te nemen en u te adviseren over aspecten als huisvesting en melktechnieken.

In ons eigen labo worden de melkstalen geanalyseerd. In bijna alle gevallen kunnen wij vaststellen welke kiem de uierontsteking veroorzaakt en kunnen we u een advies op maat geven over de behandeling. In overleg met de dierenarts kunt u ook zelf stalen binnenbrengen op onze praktijk.  

Veehouders hebben bij ons de mogelijkheid om deel te nemen aan het Keno-M-programma. Via Keno-M wordt alle data op één plek nauwkeurig bijgehouden en geïntegreerd. Die werkwijze biedt de dierenarts en de veehouder de mogelijkheid heel efficiënt en kort op de bal aan de uiergezondheid te werken.

Een goede uiergezondheid is belangrijk. We helpen u bij de aanpak van problemen en – minstens zo belangrijk – het voorkomen ervan. Of het nu gaat om een probleem met klinische uierontsteking, een te hoog celgetal of droogstand, wij bieden zorg op maat, zowel op bedrijfsniveau als voor de individuele koe. 

Bel ons gerust om een afspraak in te plannen.