Voeding en supplementen

Voeding ligt aan de basis van de gezondheid van uw paard. De juiste samenstelling van het voeder weerspiegelt zich in de gezondheid, de prestatie en het welzijn van uw paard. Het is daarom belangrijk de juiste balans te vinden tussen het ruwvoeder en het krachtvoeder en dit eventueel aan te vullen met supplementen.

Het voederplan is uniek per paard en hangt af van de activiteit, het ras en de leeftijd van het paard. Een foute balans in de voeding kan leiden tot vermageren, het onjuist afslijten van de tanden, koliek, diarree, prestatieproblemen en een ongezonde vacht. Ook kan voeding het gewicht de andere kant opsturen met aandoeningen zoals obesitas, orthopedische problemen en koliek.

Onze dierenartsen zijn voedingsdeskundigen en werken nauw samen met de juiste voedings- en supplementenproducent die dezelfde waarde hecht aan de gezondheid van uw dier als wij. We stellen een voedingsplan op dat helemaal gericht is op de behoeften en de fysieke arbeid van uw paard. Indien nodig doen we een volledig bloedonderzoek om na te kijken of er een tekort is aan de nodige vitaminen en mineralen die we onder de vorm van een supplement kunnen aanvullen.

Wij bestellen de juiste voeding en supplementen en u kunt deze gewoon ophalen op de praktijk.

Bel ons gerust om een afspraak in te plannen.