Tandverzorging

Een gelukkig paardenleven begint met een goed en pijnvrij gebit. Wij weten uit ervaring dat paarden meester zijn in het verbergen van tandpijn.

Een paardengebit groeit een heel leven lang waardoor het belangrijk is dat het gebit ook op de juiste manier kan slijten. Vanaf de leeftijd van 3 jaar is (half)jaarlijks tandonderzoek zeker aangewezen en bij oudere paarden kan dit zelfs van levensbelang zijn.

Symptomen zoals proppen maken en uit de mond laten vallen, vermageren, lange vezels in de mest, zwelling thv. de kaak, een stinkende adem en neus- en oogvloei kunnen een teken zijn van een tandprobleem.

Onze dierenartsen mogen zich profileren als specialist in de tandzorg bij paarden waardoor wij een uitgebreid gamma aan tandproblemen kunnen behandelen, zowel bij u thuis als op onze praktijk. Met moderne technieken zoals gespecialiseerd tandmateriaal en radiografie bieden wij de beste zorg aan voor uw paard.

Samen met u stellen wij een jaarplan op voor de tandcontrole van uw paard. Wij sturen u een herinnering zodra het weer tijd is voor een tandonderzoek.

Bel ons gerust om een afspraak in te plannen.