Ik krijg een veulen! Wat nu?

Het krijgen van een veulen is een hele leuke en spannende tijd! Om goed voorbereid te zijn op wat komen gaat, kun je bij ons een veulenconsult aanvragen. Tijdens dit consult komen we bij je langs en overlopen we samen alle stappen van het geboorteproces. Je bent dan goed voorbereid op wat normaal is en wat niet normaal is. Op deze manier kun je ook snel ingrijpen en de dierenarts bellen mocht er toch iets niet goed gaan. 
 
Tijdens het bezoek laten we een belangrijke checklist achter die je kunt gebruiken tijdens het geboorteproces. Hierin staat stap voor stap vermeld wat je kunt doen en wat je soms juist beter niet kunt doen. We maken tijd voor al de vragen die je hebt.

Checklist veulen

 
De geboorte van het veulen bestaat uit 3 belangrijke fases:
 
  1. voor de bevalling
  2. tijdens de bevalling
  3. na de bevalling
 
In onze checklist geven we per fase informatie en adviezen over de normale gang van zaken, bijvoorbeeld hoe het veulen zich moet gedragen kort na de bevalling. Ook adviseren we je over de "veulenkit" die je best altijd bij de hand houdt tijdens de bevalling. In de veulenkit zit alles wat je eventueel nodig hebt.
 
 
 
Nog een belangrijk advies dat we je bijna vergeten te geven: vergeet niet van je veulen te genieten!!
 
Bel ons gerust voor het maken van een afspraak voor het veulenconsult, zo ben je goed voorbereid op het nieuwe leven op stal!
 
Contacteer ons